adminifisca-administratie-proactief-advies.png
Pro-actief advies
adminifisca-administratie-proactief-advies.png
Pro-actief advies
adminifisca-administratie-proactief-advies.png
Persoonlijk en vertrouwd
adminifisca-administratie-proactief-advies.png
Persoonlijk contact
adminifisca-administratie-proactief-advies.png
Persoonlijk contact
Alle opbrengsten m.b.t. Multi-Level Marketing zijn belast

Alle opbrengsten van zelfstandig distributeur van parfums en cosmetica belast met IB

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat X winst uit onderneming geniet met haar werkzaamheden als zelfstandig distributeur van parfums en cosmetica. Ook de opbrengsten die zij geniet voor het organiseren van andere personen die de producten verkopen, zijn belast met IB.

Belanghebbende, X, verricht werkzaamheden voor A bv. De werkzaamheden bestaan uit de in- en verkoop, als zelfstandig distributeur, van parfums en cosmetica van A bv. A bv is een Multi-Level Marketingorganisatie. Binnen het zakenmodel van A bv worden diensten of producten verkocht door middel van een gelaagd systeem van vertegenwoordigers of distributeurs. X krijgt directe punten als zij iemand voor haar eigen team inschrijft en indirecte punten wanneer een sub distributeur iemand inschrijft voor haar subteam. X is van mening dat haar werkzaamheden geen bron van inkomen vormen. Naar aanleiding van een boekenonderzoek legt de inspecteur IB-(navorderings)aanslagen en OB-naheffingsaanslagen op aan X. Uiteindelijk is alleen nog in geschil of de opbrengsten die X geniet in verband met de sub distributeurs belast zijn voor de IB en de OB.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat X winst uit onderneming geniet met haar werkzaamheden als zelfstandig distributeur van parfums en cosmetica van A bv. De rechtbank overweegt daarbij dat er sprake is van twee activiteiten: de verkoop van producten van A bv en het opbouwen van een netwerk (het organiseren van andere personen die producten van A bv verkopen). Volgens de rechtbank zijn deze twee activiteiten zozeer met elkaar verbonden dat ze voor de IB als één activiteit moeten worden aangemerkt. Volgens de rechtbank zijn de opbrengsten van zowel de eigen verkoop, als die ter zake van de sub distributeurs, dan ook terecht in de IB-heffing betrokken. Verder stelt de rechtbank vast dat de activiteiten voor de OB-heffing ook één economische activiteit vormen, en dat de inspecteur terecht OB-naheffingsaanslagen heeft opgelegd.

AdminiFisca: het fiscale kompas voor uw juiste financiële koers

Kwaliteitswaarborg
Iwan Koning is ingeschreven in het RBc-register van het Register Belastingadviseurs de vereniging van gecertificeerde belastingadviseurs. Leden van het Register Belastingadviseurs zijn verplicht zich permanent te scholen, zodat actualiteit van kennis gewaarborgd is. Zo bent u altijd verzekerd van adviezen volgens de laatste ontwikkelingen op fiscaal gebied. Dé garantie voor kwaliteit!

RB logo FC 2020stempel 1avg_ok_logo

Vestigingsadres
Nabuccosingel 125
2152 PA  Nieuw-Vennep

Bezoekadres
Sint Anthoniusstraat 1E
2153 BA  Nieuw-Vennep

T: 06 – 10348703
E: info@adminifisca.nl
I: www.adminifisca.nl
Beconnummer: 628.682
KvK nummer: 34299203